Uppsala Beer & Whisky Festival 2018


Idag (23/2) börjar Uppsala Beer and Whisky Festival för fjärde gången.
Här finns det bryggerier på nedre planet och whisky, vin, mer öl och starksprit på övre planet.
Här finns även mycket att äta. Korv, choklad, oliver, ost samt en restaurang med varm mat.

Jag fokuserade mig på ölen. 
Drygt 25 olika bryggerier från Sverige och några från England, Finland, Tjeckien och Tyskland.
Det finns mycket att välja på. De flesta har fyra till åtta olika öl på tapp.

Alla har dessutom massor av sorter på flaska.

En av de goda är Gävlebockens DIPA (9,5 %) som är fruktig med bra beska. Riktig torr med god, bränd smak.

Pine Ridge’s East Coast IPA (6,0 %) är frisk och har en nötig doft. Torr med god beska. Kryddig smak med god syra.


Poppels New England IPA
(7,2 %) Stor, kryddig smak och lång frisk citrussmak.

Jädraöls Toune Sorbe (5,6 %) är en god suröl med frisk doft och syrligt läskande smak.

Intressant är även nykomlingen UPP Brewing som hittills bara finns på fat.
Så det gäller att passa på och smak deras brygder eftersom de bara finns på mässan.(prova Opus Orange!)



Som vanlig finns det fullt med FoodTruck på innegården, 
för de som vill äta mer.

Festival har öppet lördag 23/2 1500 till söndag 24/2 2200.
Mer info: www.uppsalabeerwhisky.se